Odin Award er Odenses største iværksætter event, afholdt som et arrangement under Odense Iværksætter festival. Odin Award var i 2021 arrangeret i et samarbejde mellem Coworking Plus & Odense Iværksætterservice.

Odin Award 2021 var dent hidtil største prisuddelings event for iværksætterne i Odense, og blev afholdt i de lækre lokaler på DOK5000, med 500 pladser og 100% udsolgt.

Det skal også nævnes at Odin Award ikke kunne være muligt uden vores gavmilde sponsorer. Sponsorerne har gennem deres biddrag til eventet, sørget for at iværksættermiljøet i Odense kunne mødes, networke og fejre de dygtigste startups. Vores hovedsponsorer er BDO, Focus Advokater, Danske Bank, og GF Forsikring.

Morten Resen Værter Odin Award 2021

Vi var så heldige at Morten Resen sagde ja til at værte Odin Award 2021,og han vil tage hele publikummet igennem fejringen af Odenses dygtigste iværksættere. Han er kendt som Danmarks mest morgen frisk mand, og har gode 10 år bag sig som vært på Go’ Morgen Danmark. I 2016 valgte han at trække sig som radio- og TV vært, og blive iværksætter med virksomheden GoLittle – en app der guider familier til de bedste, børnevenlige steder og oplevelser. Derudover er Morten også medstifter af den populære madplans- og opskrift-app, Mambeno.

Morten Resen Værter Odin Award 2021

Keynote Speaker Andreas Dirksen

Byd velkommen til Odin Awards keynote speaker, Andreas Dirksen. Bedre kendt som Danmarks ukronede abonnements konge. Hvis du ikke allerede kende Andreas Dirksen, så er det på tide af få stiftet bekendtskab med manden der kan kalde sig selv for:
  • 1# International Bestselling Author
  • Founder og CEO
  • Business Angel
  • Subscription expert
 
Hør Andreas’ egen beskrivelse:
 
“Min passion er at skabe succesfulde abonnements-forretninger. Jeg har hjulpet +150 virksomheder med dette, investeret i en række lovende virksomheder, har skrevet en bog om hvordan man skaber en succesfuld abonnements-forretning og faciliterer workshops i virksomhederne.
 
Jeg skabte og var CEO og co-founder af Plusbog ApS og Plusbok AB, der gik fra 0 til 100 mio. på 5 år. I 2017 blev jeg optaget i Kraks Blå Bog, og kort efter solgte jeg Plusbog/Plusbok, for at engagere mig i nye iværksætter eventyr.
 
Mine primære styrker er strategi, abonnementsforretning, forretningsudvikling og iværksætteri, kombineret med en stærk passion, et godt drive og en kreativ og legende tilgang til udvikling.”
Andreas Dirksen Keynote Speaker ved Odin Award

Juryen ved Odin Award 2021

Juryen består i år af en række store erhvervsfolk med mange års erfaringer fra en række af brancer. Juryen har enerådigt magten over hvilke startups der skal have love til at løbe med sejeren ved Odin Award. Juryen til Odin Award 2021 bestod af:

Anne Dyrehauge – CEO Media City Odense

Anne Scheel Nordestgaard Dyrehauge er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus. Hun har arbejdet som redaktør på TV 2 Nyhedernes tidlige aftenudsendelser og blev senere udnævnt til redaktionschef for TV 2 PLAY Nyhederne. I dag står hun i spidsen for Danmarks første medietech-klynge, som direktør for Media City Odense.

Brian Djernes – CEO Cane-Line

Brian Djernes har brugt det meste af sit liv som direktør og medejer af møbelvirksomhederne Cane-Line og Sika-Design i Rynkeby, som han har været med til at gøre til en enorm international succes. Samtidig har han to gange som formand ført H.C. Andersen Festivals gennem succesrige og festlige uger i Odenses centrum.

Søren Kristensen – CEO Athenas

Søren Kristensen startede foredragsvirksomheden Athenas under sin studietid, der i dag er blevet til en international virksomhed med kontorer i adskillige lande med mange forskellige aktiviteter – både foredragsformidling, billetsalg og meget andet. Virksomhedens hovedkontor er beliggende i Odense. Desuden optræder han som investor i flere virksomheder.

Torben Frigaard – Business Angel

Torben Frigaard Rasmussen er tidligere direktør og medejer af Retail Internet som i starten af 00’ var et af de første firma til at introducere performance baseret online marketing.

Firmaet blev solgt til et børsnoteret fransk firma i 2006. Senere blev Torben CEO og medejer af e-conomic, som under Torbens ledelse blev til Nordens førende leverandør af Saas baserede regnskabs-systemer for små og mellemstore firmaer. E-conomic er dd. markedsleder i Danmark og bruges af mere end 100.000 firmaer. Economic ejes i dag af VISMA. 

De nominerede startups fra Odense

Odenses iværksættermiljø og andre interessenter havde i måneden inden eventet muligheden for at nominere startups fra Odense til 3 forskellige kategorier: Odin Tech, Oden Concept, og Odin Award.

Der var i alt 30 nominerede startups hvoraf kun 9 kunne gå videre i processen, altså 3 startups per kategori.Til denne udvælgelse blev en ekstern jury anvendt. Den første kategori var Odin Concept, og du kan læse meget mere om de nominerede virksomheder her under.

Hvilke Startups var nomineret til Odin Concept?

De nominerede virksomheder skulle være baseret på en unik, smart eller nytænkende ydelse, servicekoncept eller tjeneste. Juryen ledte efter innovative og nye koncepter med potentiale. Vinderen af prisen modtog en pengepræmie på 20.000 kr. De nominerede i Odin Concept kategorien var:

Mewalii

Simone Westergaard og Frederikke Dahl er de første kandidater, som er nomineret til Odin Concept med deres virksomhed Mewalii. I dag består hygiejnebind af bomuld og plastik og er på top10-listen over produkter, der ender i naturen.
 
Dette problem har Mewalii gjort noget ved, da de har erstattet plastikmaterialerne i hygiejnebind med bionedbrydelig kartoffelstivelse. De bionedbrydelige hygiejnebind kan købes på abonnement og skal være med til at bryde tabuet omkring menstruation.
 
Navnet Mewalii kommer fra det balinesiske ord mewali, som betyder “selv tak”, og så er det kombineret med det engelske ”I”. I denne kombination betyder Mewalii ”tak dig selv”. På denne måde kan man takke sig selv, for at være med til at gøre en forskel for miljøet.
 
Læs mere om Simone og Frederikke og Mewalii på ErhvervPlus+ her
Mewalii Startup Fra Odense Nominerede til Odin Award

The Organic Crave

The Organic Crave Company er den 2. kandidat, som er nomineret til Odin Concept og det er Rafael de Souza Andersen og Jeppe Vadgaard, som står bag virksomheden!  The Organic Crave har gennem innovation udviklet søde og salte snacks lavet på økologiske ingredienser, som smager fantastisk! Deres produkter har et lavt sukkerindhold eller et reduceret fedtindhold, så man med god samvittighed kan ”crave more”.
 
The Organic Crave sætter nye krav til industrien og vil ændre den måde, som vi craver på og de er ikke bange for at gøre det på en ny og anderledes måde! Ordet Crave stammer fra det svenske ord ”at kräva”, som betyder at stille krav til nogen eller noget og det er præcis det, som The Organic Crave gør!
 
Læs mere om Rafael, Jeppe og The Organic Crave Company på ErhvervPlus+ her.
The Organic Crave Startup Fra Odense Nominerede til Odin Award

CrateIt

CRATEIT.dk er den 3. kandidat, som er nomineret til Odin Concept og det er Rikke Jørgensen, Martin Kristensen og Tonny Olsen, som står bag virksomheden.
 
CRATEIT sælger temakasser, som indeholder alle mulige forskellige figurer, som man selv skal male og dekorere. Dette får børn væk fra skærmen og for dem til at åbne op og snakke og samtidig stimulerer det deres kognitive færdigheder.
 
Produktionen af dyrene sker på et af Odense-værkstederne, hvor medarbejderne har nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne. På denne måde er CRATEIT med til at skabe meningsfulde jobs og holde produktionen tæt på hjem.
 
Læs mere om og CRATEIT på ErhvervPlus+ her.
CrateIt Startup Fra Odense Nominerede til Odin Award

Hvilke Startups var nomineret til Odin Tech?

De nominerede virksomheder til Odin Tech Award skulle være baseret på en teknologisk, digital eller datadreven løsning. Juryen ledte her efter startups med software, web, digitale koncepter eller teknologi som afgørende element i produkter eller services. Vinderen af prisen modtog en pengepræmie på 20.000 kr. De nominerede i Odin Tech kategorien var:

REPPY.dk

Abdirahman Jama er den 1. kandidat, som er nomineret i kategorien Odin Tech med sin virksomhed Reppy.dk. I Danmark har en smartphone en gennemsnitlig levetid på 18 måneder. Hvis uheldet er ude, så køber vi en ny, da det er for dyrt og besværligt at få den repareret. Dette er med til at belaste klimaet, da der går 75 kilo råstoffer til produktionen af en enkel smartphone.

Svaret på dette er Reppy.dk! Reppy.dk er en online platform, der skal forbinde forbrugeren med et it-værksted. Det skal gøre det nemt og enkelt for forbrugeren at få repareret smartphone, tablet eller computer, hvis produktet går i stykker. Platformen giver et overblik over pris, kvalitet, reparationstid, bedømmelser osv. nemt og hurtigt.

Læs hele artiklen på ErhvervPlus her.

Reppy.dk Startup fra Odense nomineret til Odin Award 2021

Vleppo

Australske Helen og Peter Coco er med deres virksomhed Vleppo den 2. kandidat, som er nomineret i kategorien Odin Tech!

Helen og Peter Coco har tidligere arbejdet med blockchain-teknologi, og kom forbi det fynske robotmiljø på et familieeventyr, og det var en oplagt mulighed for at få den rette arbejdskraft til at føre deres planer ud i livet.

Vleppo arbejder med blockchain-teknologi, der gør det muligt at indgå kontrakter, hvor man som en del af dokumentet kan deponere penge. Det er særligt interessant for freelancere, der arbejder med kunder over hele verden, og hvor man måske ikke stoler på hinanden.

Læs hele artiklen på Erhverv+ her.

Vleppo Startup fra Odense nomineret til Odin Award 2021

ARIS Robotics

Den 3. kandidat i kategorien Odin Tech er ARIS Robotics, som er skabt af Sina Pour Soltani CEO, Ann-Mia Ambjerg CBO og Christian J. Eberhardt CTO.

I dag har man flere forskellige skraldespande til forskelligt slags affald. ARIS ROBOTICS har udviklet en selvsorterende skraldespand, som ved hjælp af kunstig intelligens sorterer affaldet korrekt. På denne måde har ARIS ROBOTICS vendt affaldssortering på hovedet.

Læs hele artiklen på Erhverv+ her.

Aris Robotics Startup Fra Odense Nominerede til Odin Award

Hvilke Startups var nomineret til Odin Award?

Odin Award, som er hovedprisen gives til en start-up virksomhed som har gjort det ekstraordinært godt, og har vist at de kan eksekvere, og nå utrolige mål. Vinderen af prisen modtager en pengepræmie på 40.000 kr. De nominerede til Odin Award var:

Kobots

Kobots APS er den 1. kandidat, som er nomineret til en Odin Award! Kobots laver stemmestyrede robotter til byggebranchen og har lige nu to versioner af deres robot Amigo, som kan skære plader. Kobots er i gang med udviklingen af nye produkter og er samtidig i færd med at udvide til det norske marked og måske det tyske marked, som de har i kikkerten.

Kobots har fået fat på markedet, men mangler nu kapital for at kunne øge deres produktion. Denne kapital vil de opnå gennem crowdfunding, hvor de håber at få mange mindre aktionærer med stor interesse i Kobots. Dette vil også kunne skabe et stort, værdigfuldt international netværk for Kobots, som kan hjælpe virksomheden ud på det internationale marked.

Kobots Startup Fra Odense Nominerede til Odin Award

Particle3D

Particle3D er den 2. kandidat, som er nomineret til en Odin Award! Casper Slot og Martin Bonde skrev deres Bachelorprojekt sammen i 2015 og stiftede efterfølgende Particle3D i 2017.

Particle3Ds implantater er naturlige og nedbrydelige, og udnytter kroppens egen evne til at gendanne sig selv. Implantatet er den manglende del og form, som kroppen selv nedbryder og efterfølgende bygger op igen af knoglemasse. I øjeblikket er Particle3D ved at få foretaget studier i USA og Kina af uvildige eksperter, som skal validere deres implantater forud for godkendelsesproceduren i USA.

Læs hele artiklen på ErhvervPlus her.

Particle3D Startup Fra Odense Nominerede til Odin Award

UniControl

Unicontrol den 3. kandidat, som er nomineret til en Odin Award! Fra legetøjsgravemaskine til byggepladser verden over! På blot 3 år er Unicontrol vokset og vokset, og deres system bliver nu brugt i over 300 maskiner i mere end 10 lande. De har mere end 30 medarbejdere, og forventer en omsætning på omkring 30 millioner kroner i 2021!
 
Unicontrol laver maskinstyringssoftware til gravmaskiner og læssemaskiner, som kan måle og beregne afstande fra jordens overflade, så maskinerne kan grave mere præcist, dokumentere arbejdet og dermed reducere fejl og spild på byggepladser.
 
Læs hele artiklen på ErhvervPlus+ her
UniControl Startup Fra Odense Nominerede til Odin Award

Hvem vandt Odin Award 2021?

I Odin Tech kategorien var det ARIS Robotics der løb med sejeren og de 20.000 kr. samt 12 times rådgivning af Focus Advokater og BDO, Odin Award’s hovedsponsorer. Derudover vandt ARIS Robotics også billetter til topleder konference afholdt af Technology Danmark.
 
I Odin Concept kategorien var det Mewalii der løb med sejren og de 20.000 kr. samt rådgivning. Deres koncept løser et stort miljømæssigt problem, ved at udskifte plastikken i menstruations bind, med bionedbrydeligt materiale.
 
Hovedprisen ved arrangementet, Odin Award blev vundet af UniControl der på 3 år har vækstet med ufattelig hastighed. De er idag 20 medarbejdere og har lige rundet en omsætning på den gode side af 20 millioner. Strot tillykke til alle vinderne!
 
Du kan se vinder-billederne nedenunder her:

Vi har fået taget en masse billeder af eventet af vores samarbejdspartner Creative Content Agency. Du kan se hele galleriet her nedenunder.

Hvis du var så uheldig at misse Odin Award 2021, så kan du sikre at du får en påmindelse allerede nu ved at skrive dig op til vores nyhedbrev. Vi glæder os utroligt meget til at se jer alle til et endnu større og bedre Odin Award 2022, hvor vi får lov at hylde det fantastiske iværksætter miljø der er skabt her i Odense.

Mads2000k-9
Mads er klar til at give dig en rundvisning

Vi holder til i Smith Parken. Du finder indkørslen til parkeringspladsen i Kochsgade tæt ved krydset med Grønlandsgade.

Vores hovedindgang er indgang D, og du finder receptionen på 2. sal.

Du kan finde os i centrum af Odense

Vi er kun ti minutters gang fra banegården. Kig ind og se dig omkring!

237ACC22-CE5A-44D7-B7D0-87317B217255
Mads2000k-8
Fordi vi mener at Coworking er fremtidens måde at have kontor på”

Mads Fugl - Co-Founder og Direktør

Er du klar til de perfekte rammer?

Udfyld formularen og bliv kontaktet

*Du skal muligvis deaktivere AdBlocker for at indsende din forespørgsel.