Et Vegansk Blue Ocean

De fleste iværksætter historier starter enten i en garage eller kælder. Det var dog ikke sagen for Seda – hendes iværksætter historie startede nemlig i et køkken. Læs med og hør historien om hvordan Sedas Plantekøkken bringer bæredygtighed på banen i det veganske markede.

Forelskede Sig i Danmark

Seda, der er founder af Sedas Plantekøkken, er oprindeligt fra Tyrkiet, men valgte tilbage i 2012 at tage et Erasmus stipendium ved SDU Odense, for at læse videre på hendes Industriingeniør-Bachelor i nye rammer.

Hun drog derefter tilbage til sit hjemland for at afslutte sin bachelor, men valgte alligevel at komme tilbage til Danmark for at tage sin kandidatuddannelse i Innovation & Business.

Seda var forelsket i den danske kultur, og Danmark havde dermed erhvervet sig en spirende iværksætter.

Rejsen for Sedas Plantekøkken startede tilbage i 2017 hvor Seda tog en beslutning, der senere skulle vise sig at skabe et urokkeligt fundament for hendes fremtidige bedrifter.

Seda blev nemlig inspireret af forandringen der var i fuldt sving omkring i hele verden, og skiftede til en vegansk livsstil, hvilket hurtigt greb hende. Dette skift medførte en voksende interesse for bæredygtige initiativer, som hun med sin virksomhed også har taget i egen hånd.

Hvordan Starter Man en Vegansk Fødevare Virksomhed?

Efter omvæltningen af Sedas livsstil i 2017, fandt hun hurtigt ud af at udbuddet på det veganske marked af smørepålæg haltede langt bagefter markederne for f.eks. veganske alternativer til mælk og kød.

Som hun selv skriver på hendes hjemmeside:

“De eksisterende produkter på markedet opfylder ikke vores behov for lækre og nærige smørepålæg. De fleste er kedelige i smagen og fyldt med overskydende raffineret sukker og olie. Derudover er de pakket i plastik emballage, der ikke kan genbruges og dermed belaster vores miljø.”

Seda går derfor i gang med at lege rundt med sine egne opskrifter, og deler glædeligt ud af hendes mange fund gennem sin Instagram-Blog. Nedenunder kan du se et par eksempler på resultatet af de opskrifter hun har delt med sine følgere:

Gennem sin Instagram side opdagede Seda at hun langt fra var den eneste der efterspurgte vegansk smørepålæg, af højere kvalitet end det daværende udbud.

Hun vælger derfor at oprette en fokusgruppe med både veganere, vegetarer, flexitarer, og kødspisere, der skal hjælpe hende med at skabe de fantastisk velsmagende produkter hun i dag tilbyder.

Efter 3 måneders test stod hun klar med en vifte af bæredygtige og veganske produkter, og var dermed klar til at lancere sit gourmet smørepålægs brand.

På nuværende tidspunkt tilbyder hun en ugentligt skiftende række af smagsprøver på hendes produkter der f.eks. Inkluderer nøddesmør, søde og salte hummus og vegansk smøreost, som hun producere i Coworking Plus’ køkken, og sælger gennem sin webshop.

Sedas Plantekøkken Produkter

Hvordan Er Sedas Produkter Mere Bæredygtige?

Svaret på hvordan Sedas produkter er mere bæredygtige end de nuværende udbud, findes i hendes brug af emballage. I stedet for at anvende engangsplastik, aluminiums folie, og hvad de store veganske producenter ellers kan finde på, bruger Seda genanvendelige glaskrus med låg, der er 100% genanvendelige.

Så ud over at hendes produkter hjælper hendes brugere med at spise lækkert og vegansk på samme tid, hjælper de også brugerne med at formindske deres emballageforbrug.

Hvorfor Vælge Coworking Plus?

Hvis vi skal finde ud af hvorfor Seda i dag producere sine veganske fødevarer i Coworking Plus’ køkken, skal vi spole tiden lidt tilbage. Under hendes studier i Danmark kom hun nemlig i praktik ved Tokerød Plus der havde kontorer ved Coworking Plus.

Så da hun ledte efter et kontor og køkken til hendes nystartede virksomhed, der kunne opfylde alle hendes behov, og lade hende fokusere 100% på at lave hendes produkter, faldt hendes valg på Coworking Plus.

Ved Coworking Plus sørgre vi nemlig for at vores coworkers kan bruge alt deres tid på deres virksomhed, i stedet for at bruge tid på at arrangere rengørings aftaler, kantine ordninger, sørge for god kaffe, betale el-, varme-, og vand regning og alt det andet man hurtigt kan komme til at sidde alt for lang tid med. Det er all-inclusive når det er nemmest.

Vi glæder os utroligt meget til at følge med i både Seda og Sedas Plantekøkken’s udvikling!

Mads2000k-8
Fordi vi mener at Coworking er fremtidens måde at have kontor på”

Mads Fugl - Co-Founder og Direktør

Er du klar til de perfekte rammer?

Udfyld formularen og bliv kontaktet

*Du skal muligvis deaktivere AdBlocker for at indsende din forespørgsel.