Allerede fra første dag fik jeg ansvar hos Coworking Plus

Hverdagen som praktikant med ansvar

Hos Coworking Plus har vi på nuværende tidspunkt to praktikanter. En af dem er Magnus, som startede som studiepraktikant i august 2020.

Coworking Plus står med åbne arme og byder praktikanter velkommen til at være en del af hverdagen i virksomheden. Hos os er det vigtigt, at praktikanterne har en følelse af, at vi er med til at dygtiggøre og udfordre dem. De lærer, hvordan en hverdag i en virksomhed forløber, og hvilke arbejdsopgaver en ansat i det fag typisk vil lave.

Magnus ville gerne svare på nogle spørgsmål, så udefrakommende fremadrettet kan få et indtryk af, hvordan det er at være praktikant hos en moderne virksomhed som Coworking Plus.

Ansvar fra dag 1

Sociale medier og SEO

I sin tid indtil videre hos Coworking Plus, har Magnus fået meget ansvar. Han har fået til opgave at lave alt indenfor sociale medie og SEO. Da han lærte de for uvedkommende svære systemer at kende, fik han løbende flere opgaver. Magnus har været med til at få sat struktur på dataindsamling, automatisering og digitalisering af forskellige produkter.

”Jeg har været med til at finde et Coworking-software, hvor der skal være funktioner som eksempelvis mødebooking, oversigt over lejere, automatisk fakturering og kommunikation”

 

Studerende vs. Iværksættere?

Et af de ansvar Magnus også fik tildelt, var at finde og interviewe de studerende, som ledte efter en praktikplads til foråret. På den måde fik han også et indtryk af forskellige mennesker, og lærte at nogle mennesker kommunikerer med humor og andre med seriøsitet.

”Jeg er blevet meget god til at drikke espresso i mængder, som ville få Atlanterhavet til at få mindreværdskomplekser – sådan får jeg også talt med mennesker på kryds og tværs”.

De mange forskellige arbejdsområder har udviklet Magnus’ faglige kompetencer. ”Man får en helt anden viden, når man sidder hands-on med projekterne”. De virksomheder, som har til her i huset, har alle forskellige baggrunde, hvilket også gør, at man som lejer i huset, kan få nogle forskellige synsvinkler og konstruktiv kritik.

Personlige kompetencer

Magnus har selv kunnet påvirke, hvilke arbejdsopgaver, han skulle have og hvilket ansvar han ville tage. ”Dette giver lyst til læring og at blive bedre”. Magnus nævner, at hans faglige kompetencer har udviklet sig. Mest af alt er han blandt andet blevet bedre til SEO, leadgenerering, automatisering og grafik, hvilke alle er faggrupper, som han ikke har haft på universitetet. ”Næh det har jeg aldrig prøvet før, så jeg var spændt på, om jeg kunne finde ud af det, ha ha”

Det at kunne netværke og møde andre mennesker, som har mere erhvervserfaring, end ham selv, gør at han har nogle at lære fra. Endvidere har han også brugt megen tid på at observere de andre lejere på, hvordan de gør. Hvad er godt, hvad er mindre godt og så videre. Dette vurderer han, at han kan bruge i sine egne refleksioner på, hvordan han kan være bedre i sin egen sociale ageren.

”Jeg føler, at jeg allerede har lært at kommunikere på forskellige måder, hvor man ser personen an, og følger deres vej/humor”

Tanker

 

Praktikant hos Coworking Plus

For Magnus’ vedkommende, har han en positiv oplevelse hos Coworking Plus. ”Som praktikant hos Coworking Plus bliver man ikke bare sat til at hente kaffe eller lave de kedelige monotone opgaver. De udfordrer min læring, og det er fedt”

Magnus nævner, at man som studiepraktikant eller ansat ikke skal være bange for at sige noget højt. Alle inputs og ideer høres og evalueres. ”Alle ideer er gode ideer, på nogle af dem skal der bare arbejdes mere på”.

De events som afholdes her i huset gør, at det er muligt for praktikanterne at netværke og opleve de andre medarbejdere. Det gør, at Magnus har fået en mere personlig fornemmelse for de mennesker, som er her. I disse corona-tider, har det ikke været muligt at afholde store events, derimod har Coworking Plus været suveræne til at afholde små events, som eksempelvis popcorn og kakao-dag, hvor det er uformelt og der på samme tid er mulighed for at møde nye mennesker.

”Coworking Plus er rigtig gode til at give en opgave, hvor man skal ud at snakke med mennesker. Interviews, portrætter, opgaver og så videre”

Udover de mange ansatte i huset, belyser Magnus, at der er flere, som er i samme situation som ham selv, og ikke kender så mange, men at de alle har interesse i at møde og netværke med nye mennesker.

”Det er dejligt at blive anerkendt i, at jeg har lavet noget godt. Så kan man også se, at det ikke bare er kasketten, der bringer lykke”

Fremadrettet kan Magnus bruge sin tillærte erhvervserfaring, idet han har lært meget menneskeligt og fagligt, som han ligeledes kan tage med sig i fremtiden på en eventuel ny arbejdsplads. På samme tid har Magnus et brændende ønske om en ansættelse hos Coworking Plus, da han er begejstret over miljøet på arbejdspladsen.

Skrivebord

Mads2000k-8
Fordi vi mener at Coworking er fremtidens måde at have kontor på”

Mads Fugl - Co-Founder og Direktør

Er du klar til de perfekte rammer?

Udfyld formularen og bliv kontaktet

*Du skal muligvis deaktivere AdBlocker for at indsende din forespørgsel.